Notices
 

Thread: Woe is Me

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. Woe is Me 
    #1
    Platinum Member Burbler's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Brizzle
    Posts
    1,494
    Went in for a new front this morning. When I rode out, the speedo was not functioning.

    Took it back, and they had the wheel off and refitted the sender twice. Still not working.

    This is stand-alone mechanical system, all others are electronic off the gearbox.

    They say it was re-fitted correctly so there is nothing they can do. Same tale at the front desk (Protyre).

    Discuss.
    I only have one vice…I lie.
     
     

  2.  
    #2
    Administrator BB's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    West Wilts
    Posts
    9,198
    Bugger!
    We could learn a lot from crayons; some are sharp, some are pretty, some are dull, while others bright, some have weird names, but they all have learned to live together in the same box.”
     
     

  3.  
    #3
    Diamond Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    4,087
    Kin cheers....
    Everything else is shyte
     
     

  4.  
    #4
    Platinum Member Burbler's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Brizzle
    Posts
    1,494
    Trying to ride motorways on a large bike with no speedo in theses days of multiple cameras is a recipe for disaster.

    I've now solicited their head office and await a reply.
    I only have one vice…I lie.
     
     

  5.  
    #5
    Administrator BB's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    West Wilts
    Posts
    9,198
    Go careful soliciting!

    Fingers crossed for you
    We could learn a lot from crayons; some are sharp, some are pretty, some are dull, while others bright, some have weird names, but they all have learned to live together in the same box.”
     
     

  6.  
    #6
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    Upavon
    Posts
    659
    Is yours the type with the little magnet thingy by the speed sensor? If so I know the magnet casing gets brittle and the magnet can drop out when the wheels removed with the end result of no speedo.
     
     

  7.  
    #7
    Platinum Member Burbler's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Brizzle
    Posts
    1,494
    Don't know about a magnet.

    Tiz a mechanical drive which then patches into the instrument loom and gets digitalised.

    180 ° male / female socket. Can only locate one way.
    I only have one vice…I lie.
     
     

  8.  
    #8
    Diamond Member Wes's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Bristol
    Posts
    2,772
    If you get stuck, it may be worth having a word at bike care, which is just up the road at st George. The guy who runs the garage is well knowledgeable, and should be able to point you in the right direction.
     
     

  9.  
    #9
    Platinum Member Burbler's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Brizzle
    Posts
    1,494
    Yep, I've used them several times. Also Morpheus a wee bit further up the same road.

    Protyre have booked me in for an extended examination next Thurs. after contact with their head office and area manager.

    Shall suck that and see.
    I only have one vice…I lie.
     
     

  10.  
    #10
    Diamond Member DC's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Earth
    Posts
    2,245
    Had a look on the Triumph forum , a common problem seems to be the splined circular magnet which sends a pulse up the cable to the speedo , this has been known to crack/break resulting in a loss of input to the speedo .

    This guy , Trevor is near Warminster , have bought a few parts from him and stocks the part , if it turns out to be that .
    https://www.triumphparts.gbr.cc/product.php/6806138/

    Last edited by DC; 05-05-18 at 09:52 AM.
     
     

Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •